یو تجارت

راهنمای کاشت درخت های میوه

26 خرداد 00 ساعت 20:05
5 از 5 (1 رای)
درختان میوه در حیاط خلوت شما بسیار آسان پرورش می یابند و شکوفه های بهاری زیبا و میوه های فراوان را سال های سال به ارمغان می آورند. درختان سیب، هلو، آلو و گلابی همگی در مناطق مختلف آب و هوایی به خوبی رشد می کنند.
راهنمای کاشت درخت های میوه

درختان میوه در حیاط خلوت شما بسیار آسان پرورش می یابند و شکوفه های بهاری زیبا و میوه های فراوان را سال های سال به ارمغان می آورند. درختان سیب، هلو، آلو و گلابی همگی در مناطق مختلف آب و هوایی به خوبی رشد می کنند. هنگام انتخاب خود، با گلخانه محل خود مشورت کنید که درخت میوه انتخاب شده شما با محیط شما سازگار است یاخیر. برای یادگیری نحوه کاشت درختان میوه به گونه ای که برای سال های سال پایداری داشته باشند، به مرحله 1 و بعد از آن مراجعه کنید.

انتخاب درخت و محل کاشت:

در اولین بخش از این مقاله به انتخاب درخت مناسب و همچنین محل کاشت می پردازیم.

1- یک درخت میوه پیوندی بخرید:

سیب های شیرین، آلو، گلابی و میوه های دیگر از درختانی حاصل می شوند که پیوند زده شده اند تا میوه های خوش طعم تولید کنند. اگرچه درختان میوه را می توان از طریق بذر کاشت، اما درختان حاصل لزوماً میوه هایی مناسب برای خوردن تولید نمی کنند. برای اطمینان از اینکه درختی که پرورش می دهید میوه ای تولید می کند که بتوانید بخورید، بهترین ایده خرید یک درخت میوه پیوندی است، یک درخت بسیار جوان است که برای بهبود رشد به یک هسته ریشه دار پیوند زده شده است.

درختان پیوندی به صورت ریشه های خالی و یا درختان کاشته شده در گلدان در دسترس هستند. ریشه ها وقتی که درخواب هستند بیرون آورده شده و حمل می شوند. باید آنها را به محض دریافت بکارید. درختان گلدانی در گلدان پرورش داده می شوند. آنها نیز باید در حالت خواب کاشته شوند. ریشه درختان گلدانی بهتر از ریشه های خالی است.

خرید درخت پیوندی از یک گلخانه محلی بهترین گزینه است، زیرا درختانی را تولید می کند که در منطقه خاص شما عملکرد خوبی داشته باشند.

2- در حیاط خود بدنبال یک مکان آفتابی و باز باشید:

درختان میوه به منظور رشد قوی و تولید میوه های سالم، معمولاً حداقل به شش ساعت تابش کامل نور خورشید نیاز دارند. به دنبال نقطه ای در حیاط بگردید که سایه خانه یا سایر درختان بلندتر روی درخت میوه نیافتد. همچنین باید به دنبال مکانی عاری از سایر شاخ و برگ های گیاهان دیگر در نزدیکی آن باشید، بنابراین درخت مجبور نیست با سایر گیاهان از نظر مواد مغذی و آب رقابت کند.

شما همچنین باید درخت میوه خود را با تصور اندازه کامل آن انتخاب کنید. عرض آن را در نظر بگیرید و درک کنید که ریشه های درخت شما به اندازه طول شاخه ها گسترش می یابد. این بدان معناست که شما نباید آن را خیلی نزدیک به یک ساختمان یا راهرو کاشته باشید.

3- زهکشی در منطقه کاشت خود را بررسی کنید:

جدا از آفتاب کامل، زهکشی مناسب خاک یکی دیگر از شرایط ضروری درختان میوه پربار است. خاک نباید آب زیادی را در خود نگه دارد، در غیر این صورت باعث پوسیدگی ریشه درختان میوه در زمین می شود. با حفره ای به عمق 0.3 متر و پر کردن آن با آب، زهکشی خاک را بررسی کنید. اگر آب به سرعت تخلیه شود، این منطقه باید برای کاشت درخت میوه خوب باشد. اگر آب در حفره ایستاد، قسمت دیگری از حیاط را انتخاب کنید.

اگر خاک حیاط شما خاک رس است، که باعث تخلیه ضعیف آن می شود، هنوز هم گزینه هایی دارید. شما می توانید درخت میوه خود را در بستر برافراشته بکارید یا خاک آنرا با کمپوست یا پیت ماس مخلوط کنید تا زهکشی آن بهتر شود.

حفر سوراخ و آماده سازی زمین:

در دومین بخش از این مطلب به حفر سوراخ و آماده سازی زمین برای کاشت می پردازیم.

1- برای کاشت در بهار آماده شوید:

درختان میوه را می توان در هر زمان از سال کاشت، اما در مناطقی که زمستان سرد دارد یا تابستان های گرم، بهترین کار این است که تا بهار صبر کنید. این کار اجازه می دهد تا درخت بلافاصله شروع به سازگاری با خاک و رشد ریشه کند. همچنین بهترین زمان سال برای کندن زمین است، زیرا خاک گرم می شود و حفر آن آسان است.

2- در صورت لزوم کمپوست به خاک اضافه کنید:

اگر خاک رس سنگین دارید، یا خاک شما سخت و فشرده است، بهتر است خاک را تا عمق حداقل 0.6 متر شخم بزنید و مقداری کمپوست یا پیت ماس با آن مخلوط کنید. این باعث شل شدن خاک، زهکشی بهتر و ایجاد فضای رشد برای ریشه های درخت می شود. برای شخم زدن و شل شدن خاک از بیل باغچه یا چنگک استفاده کنید، سپس کمپوست را اضافه کرده و با آن مخلوط کنید.

3- سوراخ گسترده ای حفر کنید:

با بیل حفره ای بکنید که عرض آن دو برابر عرض ریشه های درختی است که می کارید. ریشه درختان میوه به سمت خارج رشد می کنند و به این دلیل فضای زیادی نیاز دارند.مطمئن شوید که خاک اطراف ریشه ها سست است و ریشه مجبور نیست با زمین سفت دست و پنجه نرم کند.

به هر حال، مهم نیست که سوراخ را خیلی عمیق حفر کنید. اگر شما یک ریشه خالی را می کارید، مهم این است که پایه درخت روی خاک قرار بگیرد.

اگر بیش از یک درخت می کارید، آنها را با فاصله حداقل 46 سانتی متر بکارید. بخاطر داشته باشید که بعضی از درختان به 6 متر فاصله نیاز دارند. هنگام خرید درخت، دقت کنید که در زمان بلوغ چه اندازه بزرگ می شود تا میزان فضای مورد نیاز بین درختان را تعیین کنید. به طور کلی، هر چه فضای بیشتری بتوانید به آنها اختصاص دهید، بهتر است.

4- دستورالعمل ها را دنبال کنید:

برای اصلاح خاک در طی مراحل کاشت درخت میوه، دستورالعمل ها را دنبال کنید. بسته به نوع درختی که می کارید و کیفیت خاک شما، ممکن است لازم باشد مواد مغذی آلی را به سوراخ، قبل از کاشت اضافه کنید. در بعضی موارد، تنها چیزی که لازم است پاشیدن کمپوست در پایه گودال است.

در مورد اصلاح خاک و با گلخانه محل خود مشورت کنید. در بعضی موارد حتی ممکن است مجبور نشوید خاک را اصلاح کنید زیرا خاک موجود حاوی مواد مغذی کافی است.

کمپوست و سایر مواد مغذی را اضافه نکنید، مگر اینکه به شما توصیه شود. هنگامی که ریشه ها از خاک اصلاح شده رد شدند، باید بتوانند از طریق مواد مغذی که به طور طبیعی در دسترس هستند زنده بمانند، بنابراین دادن خاک بسیار غنی هنگام شروع در طولانی مدت مفید نخواهد بود.

5- درخت را در سوراخ قرار دهید:

برای ایجاد تپه، تقریباً به طول یک انگشت خاک داخل گودال بریزید و توده ریشه درخت میوه خود را در بالای مرکز تپه قرار دهید. ریشه ها را از هم باز کنید و مطمئن شوید که سطح بالای توده ریشه بالاتر از سطح زمین باشد. بر این اساس خاک را به تپه اضافه یا خارج کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ ریشه ای بیرون ازآن قرار نگرفته است.

اگر ریشه ای روی یا بالای قلمه وجود دارد، این ریشه ها را بریده و مجدداً بررسی کنید که قلمه بالای سطح زمین است. اگر ریشه بتواند از قلمه به خاک برسد، همیشه شاخه های مکنده ای از پایه درخت رشد می کند که باعث ضعیف شدن درخت می شود.

6- خاک را در اطراف ریشه فشار دهید:

اطراف ریشه درخت خود را با خاک مغذی پر کنید و مطمئن شوید که تمام ریشه ها را کاملاً پوشانده اید. کمی عقب تر بایستید و بررسی کنید که درخت میوه به صورت عمودی ایستاده است. خاک را به آرامی فشار دهید.

7- ریشه ها را آبیاری کنید:

منطقه را کاملا آبیاری کنید تا خاک در اطراف ریشه های درخت پر از آب شود. خاک بیشتری اضافه کنید، آن را به آرامی فشار دهید و دوباره آب دهید. این روند را ادامه دهید تا خاک به سطح واقعی زمین برسد. مطمئن شوید که درخت را بیش از حد آبیاری نکنید. اگر ریشه ها غرقاب بمانند، می توانند پوسیده شوند.

8- در صورت لزوم درخت میوه خود را به یک چوب دیگر ببندید:

اگر در منطقه ای با باد شدید هستید، با گره زدن آن به یک چوب محکم با یک نوار پارچه ای یا لاستیکی، آن را از خطر حفظ کنید. اطمینان حاصل کنید که گره به اندازه کافی شل بوده و از رشد تنه درخت جلوگیری نمی کند. بستن درخت به رشد مستقیم و بلند بودن درخت نیز کمک می کند.

9- خاک را با لایه ای از مالچ آلی بپوشانید:

با این کار رطوبت موجود در خاک حفظ شده و از ریشه ها محافظت می شود. از رشد علف های هرز و رقابت برای مواد مغذی و آب نیز جلوگیری خواهد کرد. اطمینان حاصل کنید که پایه توسط مالچ پوشانده نشده است. باید بالاتر از سطح زمین قابل مشاهده باشد.

10- از درخت در برابر حیوانات محافظت کنید:

اگر در منطقه خود گوزن یا حیوانات دیگری دارید که دوست دارند در درختان جوان گشت و گذار کنند، ممکن است لازم باشد درخت ها را حصارکشی کنید. این کار را می توانید با بریدن سه یا 1 متر سیم مرغی یا وسیله ای مشابه انجام دهید. آن را به صورت حلقه درآورید و آن را دور درخت خود قرار دهید و با یک چوب محکم کنید. اطمینان حاصل کنید که فنس ها به بالای درخت رسیده باشد.

مراقبت از درخت میوه:

در آخرین بخش از این مطلب به چگونگی مراقبت از درخت های میوه کاشته شده خود می پردازیم.

1- تصمیم بگیرید که چگونه درخت را هرس کنید:

اگر می خواهید درخت شاخه های میوه دار کم ارتفاع نزدیک زمین ایجاد کند، می توانید آن را با ارتفاع زانو هرس کرده و یک یا دو جوانه روی شاخه های کناری را برش دهید. این کار انرژی درخت را به سمت تولید شاخه های کم ارتفاع در محل برش هایی که ایجاد کرده اید هدایت می کند. از طرف دیگر، اگر ترجیح می دهید درخت شاخه هایی با ارتفاع کم نسبت به زمین نداشته باشد، می توانید شاخه های زیرین را از بین ببرید.

2- از درخت در برابر آفتاب سوختگی محافظت کنید:

بسیاری از تولیدکنندگان درختان میوه از محلول رقیق شده رنگ لاتکس سفید برای رنگ آمیزی تنه درخت استفاده می کنند تا به عنوان ضد آفتاب عمل کند. اگر در منطقه ای با آفتاب بسیار شدید مانند جنوب غربی آمریکا زندگی می کنید، استفاده از این روش درخت شما را از آسیب خورشید محافظت می کند.

3- علف های هرز را کنترل کنید:

حذف علف های هرز اطراف درخت برای رشد ریشه و محافظت از ریشه و حفظ رشد و مقاومت درخت بسیار مهم است. علف های هرز را به جای استفاده از علف کش با دست بیرون بکشید.

4- زیاد آب ندهید:

زیاد آب ندهید، مرطوب نگه داشتن خاک به طور مداوم لازم نیست و حتی می تواند منجر به پوسیدگی ریشه شود. بگذارید باران درخت شما را آب دهد. اگر یک هفته بدون بارندگی گذشت، آن را کاملاً آبیاری کنید، سپس بگذارید دوباره خشک شود.

از اینکه در این مقاله با ما همراه بودید از شما بسیار سپاسگزاریم با نظرات ارزشمند خود ما را حمایت کنید .


لطفا از فروشگاه ما دیدن کنید




منبع: تحریریه خانه بذر

امتیاز دهی به مقاله



 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره راهنمای کاشت درخت های میوه نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب