یو تجارت

معرفی و بررسی گل کاغذی

4 بهمن 99 ساعت 23:30
1 از 5 (1 رای)
گل کاغذی یکی از گیاهان پرطرفدار در ایران است که به رنگ‌های مختلف دیده می‌شود. این گل زیبا هم در آپارتمان بصورت گلدانی نگهداری می شود و هم در فضای سبز باغچه‌ها و محیط باز به صورت یک درختچه رونده و رو به بالا به صورت دیواری قابل کشت است.
معرفی و بررسی گل کاغذی

گل کاغذی بسیار مناسب برای ساخت بونسای می باشد و با هرس و سیم بندی می توان آن را به بونسایی زیبا تبدیل کرد.
زادگاه گل کاغذی مناطق گرمسیری است در این مکان ها به عنوان گل بیرونی محسوب می شود ولی در مناطق سردسیری باید داخل گلخانه یا منزل نگهداری شود و از یخزدگی گیاه جلوگیری شود.

در طول فصل گل دهی، گل های کوچک آن به وسیله کاسبرگ های رنگی زیبا احاطه شده است. شاید تا به حال نمی دانستید اما قسمت رنگی که به صوت گل به نظر می آید در واقع کاسبرگ های گل هستند و گل قسمت کوچک زرد رنگ داخل این ساختار است. کاسبرگ ها به رنگ های زرد، نارنجی، صورتی، قرمز، ارغوانی روشن، ارغوانی و بنفش مشاهده می شود. گل های حقیقی گیاه کوچک و غیر قابل توجه، لوله ای و در انتها به صورت ستاره ای است و رنگ آن سفید، زرد متمایل به سبز کم رنگ، کرم، زرد و یا صورتی است.
معرفی گل کاغذی
مشخصات گل کاغذی

اسم علمی گل کاغذی “Bougainvillea glabra“ واز خانواده “Nyetaginaceae” می باشد. گل کاغذی بومی برزیل است و دارای گونه های مختلف می باشد. این گیاه به نوعی گیاه بالارونده محسوب میشود و میتواند از درختان یا دیوار های کناری خود بالا رود و منظره بسیار زیبایی ایجاد نماید. گل کاغذی با رنگهای متنوع خود در سبدهای آویزان و داربستها کاشته می شود. گل کاغذی در برابر سرما مقاوم است و در تابستانهای گرم که دیگر گیاهان قدرت گلدهی ندارند،این گیاه، توده ای از گل را به ارمغان می آورد.

این گیاه هم برای مناطق خشک و هم برای مناطق استوایی مناسب است. برگ ها ساده، متناوب، تخم مرغی متمایل به گرد، یا بیضوی متمایل به نیزه ای است. روی ساقه های آن خارهای خشن وجود دارد که به بالارفتن آن از قیم کمک میکند. عامل زیبایی آن براکته های سه تایی گلبرگ مانند است. در سال های اخیر انواع براکته ای که بیش از سه براکته دارند معرفی شده است که در این ها گل واقعی وجود ندارند.

گل کاغذی یکی از گونه های شایع برای بونسای می باشد. بعضی از آنها دارای شکوفه های رنگارنگ و بعضی نیز معطر می باشند که گلهای آنها به مقدار زیاد در تابستان ظاهر میشوند مشابه ذغال اخته و بنت قنسول که گلبرگهای گلهای رنگارنگی بنام براکته دارند.

نحوه نگهداری گل کاغذی

نور مورد نیاز گل کاغذی: این گیاه برای رشد خوب و از همه مهمتر برای گلدهی به نور زیاد و حداقل5 ساعت آفتاب مستقیم در روز نیاز دارد و در منزل نزدیک پنجره ی جنوبی جای مناسبی برای این گیاه است گیاهان رشد کرده در سایه و نور کم دارای رشد علفی زیاد و گلدهی کم میشود این گیاه به 4000 فوت کندل نور نیاز دارد

نحوه آبیاری گل کاغذی: بین دو آبیاری باید حتما خاک خشک شود وگرنه رشد رویشی زیاد شده و گل نمیدهد همچنین آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه های ظریف این گل میشود این گیاه به خشکی مقاوم است و هفته ای یکبار البته با توجه به میزان باد و گرما ،آبیاری برای این گیاه کافیست.

رطوبت مناسب گل کاغذی:

هوای گرم خشک را ترجیح می دهد ولی رطوبت محیط برای گیاه کافیست.



نحوه کوددهی گل کاغذی: سیستم ریشه ای این گیاه ضعیف است بنابراین برای تقویت ریشه های این گل از کود های کامل شامل عناصر میکرو مثل آهن میتوان استفاده کرد همچنین برای گل دهی بهتر از کودهای فسفر و کود کریستالون آبی! در فصل رشد استفاده کرد به یاد داشته باشید کود دهی زیاد از کود کامل و کودهای نیتروژن دار باعث به تاخیر افتادن گل دهی میشود.

دمای مناسب گل کاغذی: به سرما حساس بوده و در مناطق با سرمای زیر صفر درجه باید در زمستان به گلخانه منتقل شود.در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می توان آن را در فضای آزاد کاشت.در ایران در مناطق گرمسیری جنوب در فضای سبز به خوبی قابل استفاده است و در مناطق سردتر از جمله شیراز در فصل گرم در فضای آزاد رشد مطلوبی دارد و در زمستان های سرد بهتر است به محل مناسب منتقل شود. درجه حرارت 37 درجه سانتیگراد در طول روز و 15 درجه سانتیگراد در شب هنگام برای این گیاه مناسب است و در خارج از این طیف دمایی گیاه رشد خوبی ندارد.

خاک مناسب گل کاغذی:

در هر خاکی رشد میکند ولی به خاک اسیدی با زهکشی عالی و سبک نیاز دارد در خاک سنگین و قلیایی گلدهی خوبی ندارد.

هرس گل کاغذی: از آنجایی که گلها روی شاخه های سال جاری تشکیل میشوند بنابراین بعد از هر گلدهی هرس شاخه ها باعث افزایش گلدهی برای سال بعد می شود. (به علت افزایش تصاعدی شاخه های سال جاری). گل کاغذی برای اینکه خوش فرم باقی بماند نیاز به هرس مرتب دارد. در مورد مقدار و چگونگی هرس مواظب باشید و حواستان باشد که گل های این گیاه بر روی شاخه های بلندشان تشکیل می شود پس هرس زیاد این شاخه ها به معنی داشتن گل کمتر در طول فصل است. بهتر این است که گیاه را در پاییز هرس کنید تا برای رشد جدید در بهار فصل بعد آماده شود و گل ها بیشتری بدهد.
تکثیر گل کاغذی

گل کاغذی از طریق قلمه، خواباندن زمینی یا هوایی و کوپیوند (پیوند جوانه) قابل افزایش است. در حالت عادی قلمه های چوب سخت برگ دار که ضخامت آن به اندازه یک مداد باشد، به طول 10 تا 15 سانتی متر استفاده میشود. وضعیت ریشه دهی قلمه ها بستگی به رقم دارد به طوری که بعضی ارقام به سختی ریشه میدهند.

بهترین زمان برای تکثیر این گیاه از اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. گل کاغذی از طریق قلمه، خواباندن زمینی یا هوایی و کوپیوند (پیوند جوانه) قابل افزایش است. قلمه های انتهایی یا ساقه ای را به اندازه 10 تا 15 سانتیمتر، با یک چاقوی تیز یا قیچی باغبانی، از گیاه مادری جدا کنید. ابتدا قلمه ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس هر قلمه را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی حدود 24 درجه سانتیگراد نگاه دارید.

همچنین قلمه باید در شرایط نور مناسب و کافی، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرار گیرند تا از سوختگی و پژمردگی گیاه جلوگیری شود. زمانی که ریشه دهی انجام شد، کیسه پلاستیکی را بردارید و در گلدانی با قطر دهانه 13 سانتیمتر و کمپوست گلدانی با پایه پیت قرار دهید.

استفاده از هورمون های ریشه زایی مانند IBA و NAA برای ریشه زایی مفید است. غلظت های معمول بین 1000 تا 3000 میلی گرم در لیتر است. ارقامی که قلمه آنها به سختی ریشه میدهد به طور معمول از طریق خواباندن افزوده میشوند. ارقام سخت ریشه زا را همچنین میتوان روی پایه های پر رشد پیوند زد.

پیوند گل کاغذی

شاخه ای را که شاداب و صاف است از بوته مورد نظر قطع کرده ، از قسمت میانه که دارای جوانه های برجسته و قوی است برای گرفتن پیوندک استفاده کنید. بوسیله چاقوی پیوند زنی از 15 میلیمتر زیر جوانه پوست را بسمت بالا به طوری برش دهید که کمی از قشر چوبی مغز شاخه زیر جوانه باقی بماند ، بُرِش را تا 15 میلیمتری بالای جوانه برده ، آنجا پوست را از روی شاخه بردارید ، پیوندک بشکل بیضی نوک تیزی در می آید.

برگ پیوندک را باید طوری قبلا چیده باشید که یک تا دو سانتیمتر از دم برگ به پیوندک باقی بماند . حالا این پیوندک را که عبارت از پوست شاخه جوانه دار و نیمی از دمبرگ است از سر شکافی که روی شاخه پایه داده اند آهسته زیر پوست داخل کرده بسمت پایین بلغزانید تا تمام پیوندک زیر شکاف جا گرفته فقط از بین دولبه شکاف عمودی جوانه و دمبرگ بیرون بماند.

بلافاصله دور شاخه پایه را از بالای شکاف با نخهای پشمی یا نوار لاستیکی یا نوار چسب رو به پایین به طوری ببندید که تمام شکاف پوشیده شده و هوا زیر پوست داخل نشود و فقط همان جوانه و دمبرگ از بین نخها بیرون بماند. برای اینکه شکاف بهتر مسدود شود میتوان روی آنرا با چسب مخصوص پیوند پوشاند. سه تا چهار هفته پس از پیوند زدن که جوانه شروع به نمو می کند باید نخ را باز کرد تا نمو ساقه سبب فرو رفتن نخها به پوست پایه نگردد.

گلدهی: به طور معمول از اواخر بهار تا اواخر پائیز در انتهای شاخه ها گل میدهد.اما در برخی از ارقام آن مانند “Snow queen“ و “snow white“ تنها یک مرتبه در اواسط یا اواخر بهار گل میدهند. رقمی از آن با گلهای سفید در اهواز،ابتدا در بهار و دوباره در پاییز گل میدهد. گل کاغذی ،بهترین گلدهی را در دوره خشک سال دارد.در سایه و نواحی مرطوب گلدهی کاهش می یابد.به طوری که در مناطق خیلی مرطوب گلدهی آن بسیار ضعیف است.

فصل تعویض گلدان گل کاغذی:

بهتر است زمانی که ریشه گلدان را پر کرد که از نشانه های آن خروج ریشه از زیر گلدان می باشد، خاک و گلدان را تعویض کرد. به طور کلی هر 3 تا 5 سال یک بار در فصل بهار گلدان گل کاغذی تعویض و خاک آن نو می گردد. خاک کاغذی بیشتر خاک برگ یا هر خاک آلی دیگر تشکیل می دهد که حدود 80 درصد آن خاک برگ و بقیه شن و سنگریزه هستند. زهکش خوب و مواد غذایی فراوان از خواسته های این گیاه است.

آفات و حشرات : اگر مراقبت و نگهداری از این گیاه به خوبی انجام شود،آفات و حشرات مشکلی را ایجاد نخواهند کرد.ولی در مواقع ضروری ، از قارچ کشهای محلول می توان استفاده کرد.شته و کرمها را می توان با رزمی ترین،اورتن، و تام کنترل کرد.

کاربردها: گل کاغذی میتواند در باغ به عنوان درختچه و یا یک گیاه بالارونده استفاده شود.اغلب در زمین،اما میتواند به صورت گلدانی نیز پرورش داده شود.میتواند به صورت تک گیاه در عرصه چمن و نیز به صورت دیوار و مانع استفاده شود.این دیوارها پس از استقرار به جز مقداری هرس مراقبت چندانی نیاز ندارند. میتواند روی تپه ها و مناطق شیب دار کشت شود که در این صورت شاخه ها را با میخ در روی زمین تثبیت میکنند و شاخه های عمودی را حذف میکنند.با کشت گیاهان با فواصل مناسب با این روش،در طی مدت کوتاهی زمین پوشش داده شده و گیاهان به گل خواهند رفت.

علت گل ندادن درخت گل کاغذی:

برای گل دهی به نور زیاد و کود نیاز دارد برای وادار کردن گل کاغذی به گلدهی می توانید در شرایط مذکور یک تنش آبی به گل خود بدهید هنگام بیحال شدن گیاه آبیاری را از سر بگیرید تا گیاه وادار به گل دهی شود.همچنین گلدان کوچک به گل دهی کمک میکند.از کودهای فسفاته و پتاسه برای گلدهی استفاده کنید.


منبع: خانه بذر

لطفا از محصولات کمیاب و ارگانیک فروشگاه گل و گیاه ما دیدن فرمایید

امتیاز دهی به مقاله



 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره معرفی و بررسی گل کاغذی نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب